Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Mozzarella och parmesan pizza

 


Tips

Om du har brotom kan du dra ned jäsning till ca 20 minuter och öka mängden jäst lite grann.

Gott till

Servera en Kurdisk sallad till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Pizza
Tidsåtgång: 20 / 80
 

Förbered

Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet. Rör i olivoljan.

Degen

Blanda i mjölet först under omrörning och när degen blir fastare med händerna. Knåda degen så den blir smidig, låt sedan jäsa i 45 minuter övertäckt.

Plåten

Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper, antingen med fingrarna eller en kavel. Bred på peston jämt över degen.

Påläggen

Skiva squashen tunt med en osthyvel och sprid ut den över pizzan. Riva mozzarellan i små bitar och lägg på. Riv parmensan osten och toppa med den. Salta och peppra lite grann.

Grädda

Grädda ca 15 - 20 minuter, tills pizzan fått färg. Strö över pinjenötterna och dekorera med basilika och sallads mixen överst.

   
Mängd Ingrediens
25 g Jäst
7 dl Mjöl (vete)
1 msk Olivolja
125 g Ost (buffelmozzarella)
1 dl Ost (parmesan)
200 g Pesto
40 g Pinjenötter
4 dl Sallad (italiensk mix)
  Salt
1 tsk Salt
1 st Squash
  Svartpeppar
3 dl Vatten