Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Rissallad med musslor och tonfisk

 


Gott till

Servera gärna med en gräddfilssås, smaksatt med t ex senap och curry. Det går även garnera salladen med hårdkokta ägg som skivas i klyftor.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Sallad
Tidsåtgång: 30 / 60
 

Riset

Koka riset. Blanda vinäger, salt, peppar, vatten och olja. Häll vinägersåsen över det varma kokta riset, låt det kallna. Riset tar nu smak av såsen.

Förbered

Häll av spadet från musslor och tonfisk. Dela tonfisken i bitar. Klyv äpplena, rensa bort kärnhuset och skär äpplena sedan i bitar. Klyv, kärna ur och skölj paprikan, skär den och tomaterna i tärningar.

Blanda

Blanda det kalla riset med musslor, tonfisk, äpple, dill, paprika och tomater. Lägg upp salladen i portionsskålar eller i en salladsskål.

   
Mängd Ingrediens
1 st Äpple
1 dl Dill
400 g Musslor
1 st Paprika (röd)
2 msk Rapsolja
2 dl Ris
2 krm Salt
1 krm Svartpeppar
2 st Tomat
400 g Tonfisk
1 msk Vatten
1,5 msk Vitvinsvinäger