Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Leblebi

 


Tips

Passar utmärkt att äta kall.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 10 / 15
 

Förbered

Koka äggen efter behag. Lägg kikärter, kummin, salt, hackad lök, olja, vitlöksklyftor och vatten i en kastrull och koka tills kikärterna är mjuka (Lägg kikärterna i blöt i minst 6 timmar innan om de är torkade).

Blanda

Hacka tomater, ägg och persilja. När kikärterna är färdigkokta, rör ihop alla ingredienser utom persilja och brödbitar.

Servera

Servera i en djup tallrik och strö persiljan och brödbitarna ovanpå.

   
Mängd Ingrediens
4 st Ägg
  Chili (pulver)
1 st Citron (saft)
  Gurkmeja
200 g Kikärter (torkade)
1 tsk Kummin
2 st Lök (gul)
  Olja
  Persilja (färsk)
  Salt
4 st Tomat
4 burk Tonfisk
  Vatten
4 klyfta Vitlök