Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Ärtsoppa

 


Gott till

Bröd och senap är ett måste till och pannkakor är en klassiker.

Tips

För en mustiggare soppa kan du även lägga i en bit ingefära och buljongtärningar istället för salt efter smak.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Soppa
Tidsåtgång: 15 / 80
 

Förberedelser

Blötlägg ärtorna när du går och lägger dig dagen innan du skall laga ärtsoppan. I värsta fall kan du göra blötläggningen ca 6 timmar före koket.

Gör så här

Koka upp ärtorna med vattnet. Lägg i köttbiten och hackad lök. Låt koka tills ärtorna är mjuka, vilket tar runt en timme. Smaksätt med mejram, timjan och salt. Ta sedan upp köttet och skär det i avlånga tärningar och lägg tillbaka det i soppan.

   
Mängd Ingrediens
500 g Ärtor (gula)
2 st Lök (gul)
1,5 tsk Mejram
1 tsk Salt
400 g Sidfläsk (rimmat)
1,5 tsk Timjan
1,5 l Vatten