Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Marinerad karré med gratäng tre colori

 


Tips

Karrén blir godast om du grillar den det går dock även steka. Grilla även gärna champinjoner till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Grillat
Tidsåtgång: 45 / 120
 

Köttmarinaden

Rör ihop chilipulver (hälften), honung, soja, vitlöksklyfta(or) (hälften) och låt fläskkarrén marinera i blandningen i minst en timme.

Gratängen

Blanda samman ingredienserna till marinaden (vitlöksklyftor (hälften), chilipulver (hälften), timjan, olja och cayennepeppar).

Smörj en ugnssäker form. Skiva squash, potatis och tomater. Varva squash, kalla kokta potatisar och tomater i rader i formen. Krydda med salt och svartpeppar. Häll över marinaden och låt stå ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

Köttet

Grilla den marinerade fläskkarrén när gratängen börjar bli klar.

   
Mängd Ingrediens
  Cayennepeppar
2 msk Chili (pulver)
6 skivor Fläskkarré
4 msk Honung
1 dl Olja
16 st Potatis
8 msk Soja (kinesisk)
2 st Squash
8 st Tomat
4 klyfta Vitlök