Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Små panriche

 


Ugnstemperatur 250°


Tips

Byt ut smöret mot olivolja för en nyttigare variant.
   
Mattyp: Komplement Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 30 / 100
 

Skapa degen

Smula ner och rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Blanda i alla ingredienserna utom äggen och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Bullarna

Dela degen i så många bullar du tänkt göra. Rullar sedan ut delarna i små runda panriche former och lägg dem på bakplåt. Låt panraichen jäsa 30 minuter till under bakduk.

Grädda

Pensla panrichen med vispat ägg och grädda dem sedan ca 7-8 minuter i 250 grader.

Svalna

Ta ut panrichen och låt dem svalna på galler under bakduk.

   
Mängd Ingrediens
1 st Ägg
50 g Jäst
1,5 l Mjöl (vete)
1,5 tsk Salt
50 g Smör
0,5 l Vatten