Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Fläskpannkaka

 


Ugnstemperatur 225ºC


Gott till

Finrivna morötter eller en vitkålssallad. Lingon eller jordgubbssylt. Otroligt gott att dricka mjölk till och knäckebröd är inte helt fel.

Förvaring

Lämpar sig inte att frysa eller värma i efterhand. Ät den istället kall om du sparar den i kylen.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Pannkaka
Tidsåtgång: 15 / 50
 

Smeten

Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg. Skär fläsket i tärningar och skiva de urkärnade äpplena i ringar.

Fläsket

Smält margarinet i en långpanna i ugnen och bryn fläsket i den.

Gräddning

Häll i pannkakssmeten i långpannan och lägg äppelringarna ovanpå. Grädda i 30-35 minuter i 225 grader.

   
Mängd Ingrediens
3 st Ägg
3 st Äpple
3 msk Margarin
2,5 dl Mjöl (vete)
6 dl Mjölk
400 g Rimmat fläsk
0,5 tsk Salt