Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Potatisplättar med keso och lingon

 


Tips

Fungerar även som ensam rätt till frukost
   
Mattyp: Förrätt Typ av maträtt: Pannkaka
Tidsåtgång: 30 / 30
 

Smeten

Smält smöret. Vispa mjöl, ägg och smör. Vispa sedan ner mjölken.

Skala och riv potatisen med ett fint rivjärn. Krama ut vätskan. Rör ner potatisen i smeten och smaka av med salt och socker. Låt potatisen svälla i smeten ca 20 minuter.

Plättarna

Grädda plättarna med smör i ett plättjärn.

Basilikakeson

finhacka basilikan och rör ihop den med keso, salt och peppar precis innan serveringen. Ligger det för länge blir basilikan brun till färgen.

Servera

Servera potatisplättarna med lingon och keso.

   
Mängd Ingrediens
4 st Ägg
1 dl Basilika (färsk)
250 g Keso
400 g Lingon (rårörda)
2.5 dl Mjöl (vete)
5 dl Mjölk
4 st Potatis
  Salt
100 g Smör
  Socker
  Vitpeppar