Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Röd bulgur risotto

 


Gott till

En yoghurt dressing med vitlök och kanel är gott till.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Ris
Tidsåtgång: 30 / 30
 

Fräs

Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs dem i en wokpanna en stund i rikligt med olja.

Ös i bulguren och fräs ytterliggare en stund så bulguren får lite färg. Häll eventuellt i lite mer olja.

Koka ihop

Tillsätt vatten som bulguren kan svälla i. Smula i buljongtärningarna och lägg i tomatpuré. Krydda med svartpeppar och paprikapulver. Smaka av tillsätt eventuellt en extra buljongtärning. Sänk värmen en aning och rör om tills vattnet sugits upp av bulguren.

Skär under tiden din aubergine och paprikorna i stavar. Höj värmen på pannan igen och tillsätt aubergine, paprika och haricots verts. Tillsätt lite extra vatten eller vätskan från haricots vertsen om den är på burk.

   
Mängd Ingrediens
1 st Aubergine
4 dl Bulgur
2 st Buljongtärning (vegetabilisk)
300 g Champinjoner (färska)
200 g Haricots verts
2 st Lök (gul)
  Olja
1 st Paprika (grön)
1 st Paprika (gul)
  Paprikapulver
  Svartpeppar
4 msk Tomatpuré
  Vatten