Fredrik Gustavssons Hemsida - Receptdatabas

Svenska English



<- receptlistan      

Frukostmuffins

 

Ugnstemeperatur 225°C


Gott till

Mjölk bör drickas till detta.
   
Mattyp: Huvudrätt Typ av maträtt: Bröd
Tidsåtgång: 25 / 40
 

Förbered

Sätt igång ugnen på 225 grader.

Smeten

Smält smöret. Vispa ägg och socker så att det blir pösigt (el-visp är att föredra). Rör ned smöret och mjölken.

Krossa kardemumman i en mortel. Blanda mjöl, bakpulver, salt, linfrö och kardemumman. Häll ned blandningen i smeten och rör om så att alla mjölkklumpar förvinner.

Muffins

Placera muffinsformar på en bakplåt och häll i smeten.

Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Vänd äppelklyftorna i kanel och lägg i 2st klyftor i varje muffins.

Grädda

Strö råsocker över muffinsen och grädda dem i ugnen till de fått färg (ca 15 minuter).

   
Mängd Ingrediens
2 st Ägg
3 st Äpple
1 tsk Bakpulver
  Kanel
0,5 tsk Kardemumma (kärnor)
0,5 dl Linfrö
3 dl Mjöl (vete fullkorn bakning)
1,499 dl Mjölk
16 st Muffinsform
1 krm Salt
50 g Smör
1,5 dl Socker (rå)